Gönül Dicle İpekçi Web Sayfaları

11 Mayıs 2014 Pazar

Anneler Günü Sürprizi

Anneler Günü, benim için ikizlerim doğduktan sonra acı bir gün olmaktan çıktı çünkü genç yaşta kaybettiğim annemin ardından her Anneler gününde mezarlığa gider anneme dualar okurdum ve bir o kadar da acı çekerdim. Neden bu ''Anneler Günü'' sessiz yaşanmaz diye isyan ederdim kendi kendime. Böyle bir günü tamamen ticari amaca dökerek abartmanın ne anlamı var diye? 

Işığın bol olsun annem

Ama tabi ki anne olduktan sonra biraz daha rahatladım ve artık ikizlerimin bir an önce büyüyüp bana resim yaparak, şiir yazarak, veya işte böylesine güzel bir replikle anneler günümü kutlamalarını istedim hatta hayal ettim. Ve işte o gün gelip çattı. Kuzucuklarım bana güzel bir anneler günü sürprizi hazırlamışlar, ömür boyu bana mutluluk verecek güzel sözcükleri her ikisinin ağzından aynı anda çıkması kadar gurur verici bir şey yoktur sanırım bir anne için..

  

Dinlemeye doyamadığım cümleler bunlar. Bir annenin yaşayabileceği en güzel duygu. Tertemiz dünyalarında annelerine olan sevgiyi anlatabilmeleri için ne çok hazırlık yapmışlardır oysa...Kayıt sırasında yaşanan ufak olumsuzluklar repliklerini ezberleme süreleri ve  ''oh şimdi oldu'' diyebildiğim o an,  işte böyle aradan bir yıl geçse bile zamanı gelince dinleyebileceğim o mutlu anı  sizlerle paylaşmak istedim çok sevgili yürekli anneler. Yürekli diyorum çünkü gerçek anlamda iyi bir evlat yetiştirmek inanın artık yürek ister. Hele bir de ikiz ise vay halimize ama şikayet etmiyoruz mutlu olmaya ve anne olmaya çaba gösteriyoruz. 
Yürekli annelerin Anneler Günü' nü tüm kalbimle kutluyorum...

6 yorum:

  1. sizinde anneler gününüz kutlu olsun http://mutluannebabalar.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Mutlu gün ve gününüzü kutlar yavrucuklarınız ile sağlık, mutluluk,esenlik dolu günler dilerim.

    YanıtlaSil
  3. Çok doğal olmuş çok tatlılar Büyüyünce gelinleriniz ile birlikte izlersiniz. Inşallah. ..... Anneler Gününuz kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  4. Çok doğal olmuş çok tatlılar Büyüyünce gelinleriniz ile birlikte izlersiniz. Inşallah. ..... Anneler Gününuz kutlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için..Sağolun varolun..

      Sil