Gönül Dicle İpekçi Web Sayfaları

27 Mayıs 2014 Salı

Çayın Kalabalıkla Arası İyidir. Kahve Yalnızlık İster


Çayın kalabalıkla arası iyidir kahve yalnızlık ister.
Gerçekten de çayın kalabalıkla arası gayet iyidir. Bizler genel de tek başına çay içmekten hoşlanmayız toplum olarak.. Canınızın çay içmek istediği bir günü düşünün.  Mutlaka birini çağırmışsınızdır yanınıza ya da birineçay içmeye gitmişsinizdir. Mutlaka bir komşu, bir akraba, bir dost vardır yanınızda. Ya da bir kahvede arkadaşlarla beraber yudumlamayı tercih edersiniz.
Örneğin;
-Hadi bize gidelim çay demleyelim
-Çay yaptım gelsene
-Hadi gel çay içelim gibi davetlerle çay muhabbetini derin tutarız..
Yani kısacası çay her muhabbete katılır..Muhabbeti çok sever. Ama kahve yalnızlık ister. İnsanların arasına girmekten çekinir. Çayın aksine ruhumuzun derinlerine inip tek başımıza olmamızı sağlar. Ama bir istisna vardır ki o da kız isteme durumunda mutlu sahnelere tanık olan çay değil kahvedir.Ama genel olarak kahve tek kaldığımız zaman aklımıza gelir ve dinlenmek içimize kapanıp bir süre düşünmeyi gerektirir.İnsanlar genelde hayal kurmayı çok sever. Bu yüzden çay içerken yanımıza bir yoldaş hayallerimize de yolcu olacak bir insan ararız. Ama kahve iyi ya da kötü aklımıza ne gelirse o gün beynimizi kurcalayan ne varsa düşünmemize neden olduğu için yalnızlık ister...Her ne kadar bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı olsa da çayın muhabbeti kadar derin olmaz. 
İster çay ister kahve ile olsun bir de denize karşı bol muhabbetli günler diliyorum sizlere..

2 yorum:

  1. Hamfendi hemen ocaga cay koyun ben de simitleri alip geliyorum. Cok isterdim bunu gerceklestirmeyi. Bir gun belki niye olmasin. Agiz tadinda caylar icmeyi diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük bir zevkle efendim bekliyorum en kısa zamanda. Simitler taze çaylar demli olucaktır...

      Sil