Gönül Dicle İpekçi Web Sayfaları

23 Mart 2021 Salı

TÜRK AŞI ÇALIŞMALARI




ODTÜ, GELİŞTİRDİĞİ YERLİ AŞI İÇİN TİTCK'YE BAŞVURDU.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mayda Gürsel, yerli ilaç firmasıyla geliştirdikleri COVID-19 aşısıyla ilgili Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna (TİTCK) başvuru sürecinin tamamladığını söyledi. Gürsel, "İnşallah başvurumuz kabul görürse çok yakın zamanda insan klinik çalışmalarına başlamayı ümit ediyoruz." dedi
COVID-19 Türkiye Platformundaki 436 araştırmacının 300'ünün genç araştırmacılardan oluşmaktadır. Bunun yüzde 70'ini ise kadın araştırmacılar oluşturmaktadır.
Türkiye'de şu an aşı ve ilaç çalışmalarında başarı varsa bunun arkasında kadın bilim insanlarımız, kadın araştırmacılarımız, kadın öğrencilerimiz var. Bunların geceli gündüzlü çalıştıkları ile artık sona yaklaşılmıştır. Şu an aşı ve ilaç çalışmalarındaki araştırmacıların yüzde 70'i kadınlardan oluşuyor."
Ayrıca bu aşının biontech aşısının etki oranından daha güçlü olduğu öngörülüyor. Başarı etki oranı %95.

Umarız denildiği çok etkili bir aşı olur ve artık bu düşman virüse elveda deriz.
Bir öğretmen olarak artık bu durumun en sağlıkçılar kadar bizleri de yakından ilgilendirdiğini söylemeden geçemeyeceğim.

Küçücük çocuklar bazen sarılarak ödüllendirilmeyi arzuluyorlar öğretmenlerine. Öğretmenim seni çok seviyorum deyip kollarıma atılan bir çocuğa nasıl sosyal mesafe diyebilim söyler misiniz ?

Umarım bu durum da biraz göz ardı edilmez ve en kısa zamanda aşı olup çocuklarımıza sarılabiliriz..

Sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle...



Gönül Dicle İpekçi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder