Gönül Dicle İpekçi Web Sayfaları

5 Mart 2021 Cuma








Mutluluk


      Mutlu olmak mutluluk insanın içinde bulunduğu durumdan mutlu olma halidir. İnsan kötü bir durumda iken nasıl mutlu olabilir diye bir soru gelince aklınıza cevabım basit olacaktır. Daha kötüsünü düşünerek...Evet kötüsünü düşünerek mutlu olabiliriz. İnsanın kendi bulunduğu hayata mantık açısından bakıp karar vermesi için iyimser ve mutlu olması gerekir. İyimser bakan bir göz bir çok iyi ve güzel şeyi görebilir. İşte insanın bu yolda kendisini eğitmesi gerekir. İnsan dünyasını zindan eden, içindeki umudu öldüren, karamsar düşüncelere, kuruntulara elveda demesi gerekiyor. Aksi takdirde mutlu olmanın imkanı tabi ki yoktur. Mutluluk ve gülmek birbirine bağlı gibi görünseler de aslında uzaktan yakından birbirleriyle ilgisi yoktur. Çünkü insanın gülebilmesi, güler yüzlü olabilmesi için mutlu olması değil, içinin duru ve temiz olması gerekir. Mutlu olunca gülünecek diye bir şey söz konusu bile değil. çünkü mutluluk diye ayrı bir duygu aslında yoktur. 

     Mutluluk insanın hislerinde ve hayata bakış tarzındaki iyimserlikte gizlidir. İyimser olan iyimser bakan insanların iç dünyaları dengeli olduğu için yüzleri güler. Ve gülmek mutluluk yolundaki en etkili silahtır. Bir bakarsınız en büyük gücün ve kuvvetin yapamadığını yapar ve tüm kilitli kapıları açar. Dengeli bir hayat yaşamak elimizdedir. Her şeyden memnun olmaya çalışmak yine elimizdedir. Yüzümüzün ifadesini kontrol altında bulundurmak yine elimizdedir. Nazik sıcak bir gülümseme yüzümüzün gerçek  güzelliğini ortaya koyar. Bunu alışkanlık haline getirirsek çok şey kazanırız ve sonuçta mutlu olduğumuzu da hissederiz.


     Ben, kekelemeden konuşmayı, ellerim titremeden yemek yemeyi, düşmeden yürümeyi, unutmadan hatırlamayı yetişkinken bir kez daha öğrendim. Yaşamın anlamını, hayatın değerini kaybetmeye yüz tutmuşken anladım. Yapamadıklarımı ve yapabildiklerimi kendimi tecrübe ettikçe geliştirdim. Ve bugün beni ben yapan her şeye teşekkürüm var. Çevremde negatif enerjisi ile hayattan bıkmış bir halde dolaşan ve sürekli şikayet eden insanlar lütfen silkelenip tazelenin. Hayat çoğu zaman sil baştan yaşatır kendini. Acılarla tecrübe edilmiş bir hayat kişilik kazandırmaz. Yalnızca öğrenilmiş duyguların sahibi olursunuz o kadar. Ne zaman ne yaşayacağınızı nasıl bilebilirsiniz ki ? Bu sebeple hayat şimdi var ve şimdi güzel. 

      Gülümseyin.... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder