Gönül Dicle İpekçi Web Sayfaları

30 Temmuz 2014 Çarşamba

Doyasıya Yaşamak

Spontane gelişen öyle anlar vardır ki, sadece bir an, sadece bir saniye sonra bir bakmışsınız her şey birdenbire ters düz oluvermiş. Ne olduğunu nasıl bu duruma geldiğini anlamadan elimizden kaçan güzel günlerin veya anların üzüntüsü boğmaya başlamış ruhunuzu. Ve malesef emin olduğumuz bir şey vardır ki o da o anların ya da o saniyelerin bir daha yaşanmayacak olmasıdır.. İşte bu yüzden yaşadığınız her anın hakkını verin, sonraki zamanda o güzel anları,dakikaları aramamak, pişman olmamak, keşke dememek için hakkını verin.Çünkü tuhaf olan şey şu ki; insan sadece içinde bulunduğu durum kötüleştiğinde iyilerin değerini anlayabiliyor. Her anın içinde öylece duran, hep yeni şeyler gören, her an şaşıran, her şeye sevinen, doğa içinde öyle kendi olan bir çocuk gibi yaşayın hayatı.Çünkü olması gereken bu..Bu güzel anı karelemeye örnek olarak,  ikizlerimle yaptığım bayram turunu gösterebilirim.

Bayramın birinci günü çocuklarla biraz tepelere çıkalım dedik. Sarıyer, Kilyos, Garipçe köyü gibi İstanbul'a biraz tepeden bakmak istedik.... İstanbul un güneşi nemi, sıcağı kimin umurunda. Yolda bağıra bağıra şarkı söyleyerek güzel anları kafamızda kazımak için güzel kareler yakalamaya çalıştık hep birlikte. Ve yolculuk sıcak havaya rağmen güzeldi. Neden mi? Çünkü güzel anlar yaşamak istedik. Güzellikleri yaşamak için evden çıktık.
                                                  
Aşıklar tepesinde ben ve aşklarım
Yolculuk başladı


Önce Kilyos ardından Garipçe köyünde bulduk kendimizi. Sarıyere 6 kilometre uzaklıkta cennet Garipçe köyü manzarasıyla ve serinliğiyle muhteşem bir yer.






Dönüşümüzde,  Aşıklar tepesinde İzzet Baba'nın yerinde uzun bir mola verdik. Yemeğinin lezzetiyle, bulunduğu mekanın serinliğiyle mükemmel bir yer olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. 


Garipçe Köyü  (cennet)

Yorgunluğumuzu orada attıktan sonra Sarıyer'e doğru inmeye başladık Tarabya ve tüm boğaz derken kendimizi Kireçburnu sahilinde bulduk. 
                                         
Sahilde kuzucuklar
Kireçburnu sahili

   




















Kireçburnu sahili

Kireç burnu sahiline gelinir de ata eşeğe binilmez mi? Evet burada çocuklara sahil turu attıran atlar ve eşekler mevcut.  Biz hem ata hem de eşeğe bindik. Böylece her ikisininde kalbini kırmamış olduk..


Berke ısrarımıza rağmen eşeğe binmeyi tercih etti.
Görke ata binince pek mutluydu.




















Evet benden söylemesi; yaşadığınız her güzel anı fotoğraflayın. Çünkü hepsi bizlere kalan güzel anlar bunlar..Ve unutmayın ki hayatın değeri uzun yaşanmasından değil iyi yaşanmasındadır. Doyasıya yaşamak yılların çokluğu ile ölçülmez içimizdeki coşkuyla ölçülür. Bende çocuklarımla yaşadığım bu coşkulu anları sizlere fotoğraflamaya devam edeceğim. Vazgeçmeden devam.....

Nice nice bayramlara dileğimle sevgilerimi sunuyorum.

Gönül Dicle İpekçi

9 yorum:

  1. Ne kadar güzel, Türk filmi edasıyla anlatılmış abartisiz Istanbul turu buram, buram bilen birinden katkısız hele yıllara meydan okumuş Mercedes budur. Teşekkürler Gönül hanım.

    YanıtlaSil
  2. Aynen Serdar bey, çok dikkatli olduğunuzu belirtmek isterim. Yorumunuz beni gerçekten mutlu etti. Evet yıllara meydan okumuş Mercedes le İstanbul turu harika oluyor.Selam ve sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. yüreğinize sağlık zamanı ne güzel dile getirmişsiniz ,okuyucuyu alıp götüren bu güzel geziye dahil eden bir yazı ...kelimeleri yaşamak bu olsa gerek diyebileceğimiz bir yazı ki ressimlerle tam bütünleşik,resimler ayrı bir güzel yazı ayrı güzel,,,emeğinize yüreğinize sağlık

    Selam ile

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler sevgili MaviGÖK photography sevgili admin. Sizin de benim edebiyat sayfalarına özellikle Edebiyat Zincirine yaptığınız harika fotoğraflarla iyi bir ekip oluşturduğumuzu düşünüyorum. İyi ki varsınız. Çok teşekkürler. Selam ve sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. İstanbul'u henüz görmemiş olmasına rağmen hayran olan benim gibi bir İstanbul aşığına İstanbul'u gezdirmiş oldun. Teşekkürler. Ne güzel bir gün geçirmişsin çocuklarla beraber. Enerjinize hayran kaldım. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkürler sevgili Nermin bende senin bu güzel yorumlarına hayranım.
    İstanbul a bekliyorum artık ailece. Rehberiniz ben olurum seve seve.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkür ederim. İnşallah bir gün İstanbul'da buluşuruz. ben de senin rehberliğinde güzel bir tatil yaparım artık. Sevgiler.

      Sil
  7. Siz eskilerle karışık bir bayram havası yaşamışsınız. Ne güzel. Mutlu anlar hep aklımızda kalan. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkür ederim Bahçe Perim dost.. Evet aynen öyle oldu biraz nostalji ruhuma iyi geldi diyebilirim. Mutlu anları yakalayabilmek adına çıktık yola. Bende sevgilerimi sunuyorum.

    YanıtlaSil