Gönül Dicle İpekçi Web Sayfaları

20 Haziran 2014 Cuma

Sünnet Yaşı

Gecikmeli de olsa 8 yaşındaki ikizlerimin sünnet günü geldi çattı. Artık kaçışı yok.. 

Doğumlarından bir ay sonra sünnet ettirmeyi çok istemiştim aslında. Çünkü çocuk dünya ya geldikten 1 ay  ve ya en fazla 3 ayı geçirmeden önce , yani dünyaya adaptasyonunu sağladıktan sonra yapılacak olan sünnet daha sağlıklıdır. Yeni doğan dönemde sünnet yapılması idrar yolu enfeksiyon gelişme riskinin azalmasında da büyük rol almaktadır. Nedense çocukları büyüttüğüm zaman bayağı bir dağılmıştım ve artık zamanın nasıl geçtiğini anlayamamıştım. Daha sonra da Psikologlar tarafından 2 ile 7 yaş arası sünnet yaptırmanın sakıncalı olduğunu öğrenince artık  en doğrusu 8 yaş dedim ve okul kapanır kapanmaz yaptırdım. Önce sağlık dedik ve merasimi erteledik.

Çocuk Cerrahisi eşliğinde başarılı bir operasyondu..
Görke oldukça rahattı.

İğne yapılırken biraz tedirgin olduk ama sonradan harika geçti  ve ben büyük bir cesaretle tüm operasyonu bizzat izledim. Sünnetten önce geçirdiğimiz tıbbi muayene ile genel anestezi ye ihtiyaç olmadığını belirtti doktorumuz. Ve lokal anestezi ile üzerimizdeki büyük stresi atmış olduk. Ve erkekliğe ilk adımımızı atmış olduk. Darısı sünnet olmayan çocukların başına.. Ama gecikmeden ve mümkünse dünya ya geldikten 1 ay sonra..

Sağlıklı günler dileğiyle...


3 yorum:

  1. Damat olduklarını da görün inşallah. Çok geçmiş olsun. Kesinlikle doğru söylüyorsunuz, çocukları bir iki aylıkken sünnet yaptırmak en mantıklısı. Ben hata edip iki oğlumu da yanlış dönemde yaptırdım. İnşallah hayatlarında kötü bir etki bırakmaz. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim Nermin hanım, güzel dilekleriniz için. Biz de henüz iyileşemedik malesef. Salı gün ilk muayenemizi yaptıracağız. Gecikmenin sakıncalarını yaşıyorum yani...

      Sil
    2. Biraz sorun oluyor ama düzeliyorlar. Tekrar geçmiş olsun. Bir hafta kadar sıkıntılı bir dönem sizi bekliyor benden söylemesi. Çocuklar biraz naz yaparlar falan ama sonra hiçbir şey olmamış gibi kaldıkları yerden devam ederler. Sevgiler.

      Sil