Gönül Dicle İpekçi Web Sayfaları

5 Haziran 2014 Perşembe

Mutlu Anne Mutlu Çocuk

Mutlu anne olabilmek tüm annelerin en büyük hayali. Çünkü mutlu anne; mutlu çocukların yetişmesinde en önemli faktörlerin başında geliyor. Mutlu anne çocuğuna huzurlu ve güvenli bir ortam yaratır. Ancak Anne en iyi olmaya çalışırken yetersiz ve kaygılı bir insan olabilir bir anda.  İşte buna dikkat etmek gerekiyor. Fazla mükemmel olmaya çalıştığımız zaman mutluluğu öncelikle kendi içimizde kaybedebiliriz. Öncelikle biz rahat olmalıyız içimizdeki anneyi ara sıra yalnız bırakıp çocuğumuza arkadaş olmayı denemeliyiz. İşte o zaman mutlu anne ve mutlu çocuk modelini yaşatmış oluruz. 


Çocuklar genelde  onlara ne söylediğinizi unutabilirler. Ve yine çocuklar onlara ne yaptığınızı da kimi zaman unutabilirler. Ama çocuklar, onlara kendilerini nasıl hissettirdiğinizi asla unutmayıp mutlu oldukları anları sizlerle paylaşmak isterler.. Ve gerektiğinde sizlere teşekkür etmeyi de gayet iyi becerirler. Onlara iyi gelen şeyleri mutlu anlarını sizinle yaşamak isterler. 

Aklıma gelen birkaç somut örnek vererek konuyu pekiştirmek istiyorum..
Televizyonda çok sevdikleri  bir programı izlediklerinde anneciğim sende gel katıl bize demeyi hiç ihmal etmiyorlar. Onları parka veya sevdikleri bir yere götürdüğümde, ''Annecim sen harika bir annesin seni çok seviyorum''demeyi ihmal etmezler. Bugün çok sevdikleri Browni' yi yerken,  ''Anneciğim ellerine sağlık'' demeyi unutmadılar.. Onara geçen hafta bisiklet aldığım zaman ki mutlulukları paha biçilmezdi gerçekten. Anneciğim bak nasıl sürüyorum iki tekerleği becerebiliyorum değil mi ? derken aslında onun mutluluğuna şahit olmamı istiyorlardı. İşte biz annelerinde beklediği zaten bu değil midir?  Şahsen çocukların teşekkür amaçlı sevgi dolu sözcükleri duyduğum zaman  çok mutlu oluyorum. 
Mutluluğu bir anne olarak çocuklarımın yüzündeki o küçücük tebessümde, onların ışıldayan gözlerinde, sevgi dolu kalplerinde ve dudaklarından dökülen sevgi sözcüklerinde buluyorum. Sizlere önerim mutluluğa kodlanmış düşüncelerinizle çocuklarınızla onların sevdikleri şeyleri arada bir tekrarlayarak onların mutluluğunu paylaşın. 
Göreceksiniz ki sonunda tüm yollar sizin için mutlulukta kesişecektir. Çocuklarla mutlu anların daim olması dileklerimle.....

Gönül Dicle İpekçi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder