Gönül Dicle İpekçi Web Sayfaları

23 Kasım 2014 Pazar

Öğretmenler günü

''Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan, bilim, kültür ordusudur. ''

Mustafa Kemal Atatürk




İnsanoğlu bilgisiz yaşayabilir mi ? Pek tabi ki yaşayamaz. Bu bilgi tomurcuğunu veren büyümesine katkısı olan öğretmenlerdir. Bir çocuk ilk başta ailesiyle alır bilgiyi  daha sonra öğretmeniyle devam eder. Ancak öğretmen ailenin öğrettiğinden çok daha fazlasını aktarır çocuğa. Onu geleceğe en iyi şekilde hazırlar, bilgiyle donanımını sağlar. 
Öğretmen çocuğa yeri gelir kızar yeri gelir onore eder. Önemli olan öğrencinin bunu anlayıp onun da öğretmenine olan sevgisinin yanında özellikle saygısını yitirmemesidir. Eğitim önce evde verilir daha sonra okulda yani okul çocukların ikinci evidir. Çünkü günün büyük bir bölümünü orada geçirir. Çocuklarımızda bazen dil sürçmesi olur anne ya da baba yerine öğretmenim dedikleri çok olur. Çünkü günün büyük bir bölümünü geçirdikleri öğretmenlerini anne baba yerine bile koyabiliyorlar. Öğretmen sevgisi bu kadar yücedir işte çocukların yüreğinde. Burada ilköğretim öğretmenlerinin, insan hayatında çok büyük rol oynadığını özellikle vurgulamak isterim. Ortaokul ya da lise de bir çok öğretmen bizlere emek vermiştir ancak ilk aklımıza gelen ilkokul öğretmenimizin adıdır. Bizler de çok büyük etki bırakan öğretmenlerimizi unutmamız mümkün değildir. Kişilik oluşumunda büyük bir role sahip ilkokul öğretmenlerimizin payını unutmak mümkün değildir.Hani ne derler, ağaç yaşken eğilir. Bu ağacı sulayan ve başta aile ve özellikle öğretmenlerdir, eli öpülesi öğretmenlerdir. Çünkü öğretmenler sadece belirli bir zamanın değil dünün, bugünün ve yarının sahipleridir.
Öğretmen sevgisi bir başkadır. Yürekten gelir yapmacıklık yoktur. O halde bizlere düşen çocuklarımızın öğretmenlerine olan saygı ve sevgiyi yitirmeden sorumluluklarını yerine getirip başarılı bir birey haline gelmelerine katkıda bulunmaktır.

Tüm Öğretmenlere ''Öğretmenler Günü '' kutlu olsun diyerek selam ve saygılarımı sunuyorum.


Gönül Dicle İpekçi




5 yorum:

  1. Gönülcüm senin aracılığınla ben de tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  2. Bir öğretmen ve bir anne olarak bende tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum. Selam ve sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Öğretmenler Günü sadece 24 Kasım değildir. İnsan yetiştiren bu özel insanlar için yılın 365 günü Öğretmenler Günü'dür. 24 Kasım birazcık şımartılma günleridir. Onu da hak ediyorlar kanımca.

    YanıtlaSil
  4. Tüm Öğretmenlerimizin gününü, örnek öğretmen Gönül Dicle Ipekçi nezdinde kutluyorum. Insanlarla iletişimi, nasıl bir hoca oldugunun göstergesi.

    YanıtlaSil
  5. Cok ama çok tesekkur ederim Serdar bey.

    YanıtlaSil